160121

Nu har det nya året dragit i gång på allvar. Semestern i Andalusien blev väldigt lyckad med fina mat- och kulturupplevelser, dock hade vi ingen tur med vädret och det regnade och blåste en hel del. Nyårsafton kändes inte heller särskilt lyckad eftersom vi inte förstod att precis allt i Sevilla skulle vara stängt, det kändes nästan lite öde att gå längst de tomma gatorna. Till slut hittade vi ett torg med en folksamling, lite tjo och tjim och druvätande (i Spanien äter man tolv vindruvor vid tolvslaget).

I måndags gjorde jag ett reklamuppdrag för det nystartade företaget Swebake som ska lansera gluten- och laktosfria tårtbottnar, fotograferingen var på Kåkås bageri. Jag har ett stort intresse i matlagning och bakning själv så jag tyckte att det var väldigt roligt att fotografera tårtorna. Och så här blev det!

Den här veckan började kursen Kultur & Entreprenörsskap på Södertörns Högskola som jag ska läsa, det känns väldigt bra, jag tror att jag kommer att få ut mycket av det den här kursen. Så fort jag har retuscherat alla tårbilder (mycket smulor i bilderna som ska bort…) så ska jag sätta tänderna i arbetet med min kommande utställning på Konstforum i Norrköping, det är bara två månader kvar så det är ont om tid. Dessutom börjar jag jobba med kurser igen nästa vecka så då blir det ännu mindre tid att arbeta med egna projekt.Som det ser ut just nu så ska jag jobba hysteriskt mycket som kursledare den här våren, mest på Fotografiska, men har även fått flera extrainsatta kurser på Canons fotoskola.

Du kan boka din kurs på Canon här

Länk till fotokurser på Fotografiska hittar du här

Jag känner mig väldigt trött, vilket jag alltid gör vintertid, så det har faktiskt varit trögt att komma igång efter nyår, men så fort det blir ljusare och aningens varmare så känns allt mycket bättre. Så är det nog för många fler än mig…

 

 

Bilder på mig: Susanna Moore på Swebake